» Winkelwagentje

» Waar vindt u ons?

Lemmers Zaadhandel
Van Heemstraweg 57
6658 KG
Beneden Leeuwen
tel: 0487-591377

KVK Nummer:
10014554

ING Bank:
NL 50 INGB 0650371801

E-mail adres:
info@lemmerszaadhandel.nl


Lemmers Zaadhandel
Vandaag besteld? Vrijdag in huis!

Zaaien is leuk, makkelijk en bespaart u geld

Wat is er nu leuker als u en uw huisgenoten kunnen smullen van uw zelfgekweekte groenten of als u te midden van uw zelfgezaaide bloemen in de zon zit. Het lijkt misschien een hele onderneming maar als u rustig begint, oogst u voor u het weet uw eigen eten. Zaaien gaat bijna vanzelf. Het enige wat u moet doen is Moedertje Natuur af en toe een handje helpen. Zaaien bespaart u bovendien geld. Want uw zelfgekweekte groenten zijn nog heel wat goedkoper dan de aanbiedingen bij de groenteboer. Meer dan ooit staat de siertuin in de belangstelling. Voor weinig geld zet u uw hele tuin vol prachtige zelfgezaaide bloemen.

 

 
3 Gouden zaairegels
 
1. De grond
Goede grond is luchtig, maar niet te vochtig. Overtollig water moet snel kunnen afvloeien. één schep omspitten (25  -  30cm) is voldoende. Tegelijkertijd met het omspitten kunt u de grond losser en rijker maken. Kleigrond mengt u met tuinturf. Zandgrond met organische mest.
 
2. Uitzaaien
U kunt op twee manieren zaaien.
Breedwerpig: u strooit de zaadjes zo gelijkmatig mogelijk uit
Op regels: u legt de zaadjes in van tevoren getrokken regels of rijen
 
Fijne zaadjes moet ondiep gezaaid worden (of bovenop de grond en dan even aandrukken). Grover zaad mag iets dieper (maar nooit meer dan 1 - 2 cm)
 
3. Dunnen
Als de zaadjes behalve kiemblaadjes ook echte blaadjes krijgen, moeten ze worden uitgedund. Voor de juiste afstanden tussen de plantjes kunt u het beste even op de verpakking kijken. De overblijvende plantjes worden afzonderlijk aangedrukt en begoten. Dunnen is niet bij alle soorten nodig. Raadpleeg hiervoor altijd eerst de de verpakking.
 
Zaaiwetenswaardigheden
 
Klei- en veengronden kunt u het beste vóór de winter omspitten. Zandgronden erna. Als u een aantal jaren achter elkaar hetzelfde gewas op een stukje grond gezaaid hebt, raakt de grond uitgeput. Het is daarom aan te bevelen de volgende drie groepen afwisselend te zaaien:
 
a) Knol- en bolgewassen zoals aardappelen, bieten en wortels (grond vooraf bemesten)
b) Koolsoorten als broccoli, spruitkool, bloemkool, witte kool enz. (zorg voor voldoende mest en kalk)
c) Andere groenten (grond verrijken met natuurlijke mest, compost of turfmolm)
 
Gebruik nooit verse mest, maar altijd verteerde mest. Zaai altijd in vochtige grond. De bovenste grondlaag, ±20 cm., moet redelijk vochtig blijven. In die laag speelt zich het grootste deel van het ondergrondse plantenleven af.
 
 
 
 
 

Zaden

» Tuinzaden
» Graszaden
» Decoratiezaden

Tuinartikelen

» Graszoden
» Gewasbescherming
» Meststoffen

Diervoeders

» Honden
» Duiven
» Katten

Overige artikelen

» Pootaardappelen
» Relatiegeschenken
» Bloemzaden