Over ons


Zaadhandel biedt veel meer dan zaden alleen


 


Lemmers Zaadhandel vindt zijn oorsprong direct na de tweede Wereldoorlog. Gradus Lemmers was ondernemend en ging de boeren in de wijde omgeving af om verschillende soorten zaden te verkopen. Tarwezaden, graszaden en klaverzaden waren erg populair. De inkoop gebeurde onder andere bij Café Restaurant Terminus in Nijmegen, waar Gradus op zijn bromfiets heen reisde, weet zoon Frank zich nog goed te herinneren. ‘De handel werd van lieverlee uitgebreid met pootaardappelen. Vader kwam op veel gemengde bedrijven en dreef er handel. En steeds was er onderweg vraag naar andere producten, zodat het assortiment steeds breder werd.’ Het moet wel diezelfde gedrevenheid als van z’n vader zijn, want Frank vertelt enthousiast over die beginperiode van het familiebedrijf, welke hij al jaren runt met zijn broer Jos. Frank runt de winkel, terwijl Jos het fruitbedrijf runt, dat zo’n zes hectare bevat. Maar wanneer het druk is in de winkel of tijdens de oogstperiode in de boomgaarden, begeven ze zich zonodig op elkaars werkterrein om elkaar bij te staan. Nog altijd brengen de broers in de praktijk, wat hun vader als voorbeeld meegaf: meegroeien met de vraag en luisteren naar je klanten.


 


Assortiment


Eigenlijk dekt de naam van het bedrijf allang de lading niet meer. De handel aan gemengde boerenbedrijven liep alsmaar terug en steeds meer particulieren vonden bij Lemmers waarnaar ze op zoek waren voor hun hobbytuinen. Meststoffen, gewasbeschermingsproducten, potgrond en tuinzaden, bij Lemmers kwam men niet tevergeefs en bovendien werd men van gedegen advies voorzien. De handel in seizoensproducten kent enorme schommelingen, dus werd gezocht naar nieuwe productgroepen. De winkel werd uitgebreid met diervoeders, iets wat je niet meteen zou zoeken bij een zaadhandel, maar waarmee Lemmers flink aan de weg timmert. Het assortiment bevat onder andere voeding voor paarden, honden, katten en vogels. ‘Een jaar geleden hebben we ons aangesloten bij de landelijke keten ‘Uw Groene Vakwinkel’. Dat biedt voordelen van gezamenlijk inkopen en ondersteuning door de formule. We hebben onze winkel gerestyled en de website daaraan aangepast,’ aldus Frank. De kracht van hun verkoop zit hem vooral in de vakkennis en productinformatie, iets wat je bij grote winkelketens steeds minder tegenkomt. Nog altijd levert de zaadhandel een grote diversiteit aan zaden voor het jaarlijkse Fruitcorso van Tiel. De ontwerpers van de praalwagens vinden hier zaden in alle kleuren, die voornamelijk niet meer tot kiemen komen en een lage marktwaarde hebben, maar daardoor uitermate geschikt zijn voor decoratie.


 


Bereikbaarheid


Vele jaren heeft Lemmers zaadhandel last ondervonden van de verkeersdrukte op de Van Heemstraweg. En onlangs was de winkel erg moeilijk bereikbaar door werkzaamheden aan diezelfde weg. Maar nu de werkzaamheden zijn afgerond, is Frank erg tevreden over het resultaat. Door het aangebrachte zebrapad is de winkel nu veel toegankelijker en bevindt de winkel zich op een mooie zichtlocatie.


 


Website


De website biedt een helder overzicht van alle productgroepen en veel productinformatie. Bovendien kan men via de website bestellingen plaatsen. Met deze mogelijkheid en de nieuwe winkelformule laten de gebroeders Lemmers zien met de tijd mee te groeien. Maar een bezoek aan de winkel biedt meer. Service, klantvriendelijkheid en de eerder genoemde vakkennis kunt u het best daar ervaren. Loop ook eens binnen en laat u verrassen door de veelzijdigheid van Lemmers zaadhandel. Voor meer informatie: www.lemmerszaadhandel.nl