GraszodenAlgemene informatie

De geselecteerde zaden waarmee de graszoden zijn ingezaaid, en de zorgvuldige manier waarop ze gekweekt zijn, geven de garantie voor heel veel jaren onbekommerd groeiplezier. Na aankoop mogen de graszoden niet in opgerolde toestand in de zon liggen. Kunt u ze niet binnen 24 uur verwerken, rol de zoden dan uit en houd ze vochtig om uitdrogen te voorkomen. De graszoden zijn geschikt voor zowel een nieuw gazon als voor het vervangen van een oud gazon.  

Afmetingen graszoden: 1 rol = 1m2  = 250 cm lang en 40 cm breed en ca.1 tot 1.5 cm dik.
Gewicht:  ca 15 tot 20 kg

Een kant-en-klare oplossing voor grasbedekking

geen inzaai
geen vogelschade
geen verstuiving van zaad
makkelijk te verwerken
snel een mooi gazon
Een kant-en-klare oplossing voor grasbedekking

Bel voor de Prijzen

1) Bel om vers gesneden graszoden te reserveren (Firma Lemmers Zaadhandel: 0487-591377)

3) Voor woensdag 18.00 uur besteld, vrijdag afhalen vanaf 13:00 uur.

    Levering van kleine hoeveelheden alleen mogelijk als er die dag voldoende bestellingen zijn.

4) Prijs:        afgehaald     € 5,50 per m2  ongeacht de hoeveelheid. ( 80 m2 of meer, dan wordt de prijs  € 4,95 per m2)

Let op: Onze zeer scherpe leveringsvoorwaarden gelden uitsluitend als er contant wordt betaald!!!
 
 

 

Het voorbereiden van de ondergrond

Een goede voorbereiding is het halve werk. Belangrijk is dat u de ondergrond vlak en vrij van hobbels en bulten maakt. Vooral bij veel onkruid en grote oneffenheden kunt u beter eerst spitten. Daarna met een hark de aarde vlakstrijken en vervolgens met een roller de grond aandrukken.

 

Het uitrollen van de graszoden

 

Het uitrollen van de graszoden

 

Makkelijker werk bestaat niet. Zodra de ondergrond volkomen egaal is en gelijkmatig aangedrukt gaat u de grond licht bevochtigen. De graszoden kunt u dan gaan uitrollen. Leg ze strak tegen elkaar en dek eventuele kieren af met wat aarde, om uitdroging te voorkomen. 

 
Na het leggen van de graszoden

 

Na het leggen van de graszoden

Als u de graszoden heeft uitgerold, dan drukt u het gehele kant-en-klare ‘tapijt' stevig aan. Belangrijk is dat u nu regelmatig en royaal sproeit. Blijf dit doen tot de graszoden vastgegroeid zijn aan de ondergrond. Pas gelegde zoden zijn erg gevoelig voor verdroging. Wat u beslist niet mag doen is, gedurende de eerste 4 weken kunstmest strooien. 

 

Het maaien en bemesten van graszoden

 

Het maaien en bemesten van graszoden

 

Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u soms na 2 weken voorzichtig gaan maaien. Zorg er voor dat er de eerste maand niet korter dan 5 cm gemaaid wordt. Stel de machine dus af op de juiste hoogte. Gedurende de groeiperiode elke 6 à 8 weken het gazon bemesten met 1 kg kunstmest per 100m². Door voldoende te bemesten kunt u bovendien het ontstaan van mos voorkomen.

 
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.