Deze kers is de meest pittige van alle spruiten, met een uitgesproken mostersmaak. Heerlijk op een broodje kaas, beenham of leverworst. Ook een echte smaakmaker in een aardappelpuree en natuurlijk hoort ze thuis in een mosterdsoep. Rijk aan calcium, ijzer en de vitaminen A, B1, B2, en C.
Gebruiksaanwijzing:
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur (20-22 graden). Ververs iedere dag het water. Na 7 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Inhoud: 25 gram
- Beschikbaarheid: Niet op voorraad
-
€2,79
Tags: Knip en Eet, Thema Series, Mosterd Kers